Továbbképzés a fúvószenekari munka fejlesztésére (Komárom)

2016. március 19-én, április 2-án, és 9-én, 3 alkalommal tartotta 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzését a MAFUMASZ, azaz a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolában. A Metronóm Kht. égisze alatt szervezett szakmai program nagy segítséget nyújtott az aktív karmesteri feladatokat ellátó kollégák számára.

Az első előadást Markovics Gábor a MAFUMASZ elnökségi tagja tartotta fúvószenekari alapismeretek témában. Az előadáson beszélt a fúvószenekarok struktúrájáról, a zenekarszervezés sajátosságairól és a repertoár ismeret fontosságáról.

A második előadást Horváth Adrián szintén a MAFUMASZ elnökségi tagja tartotta fúvószenekari hangszerelés témában. Előadása a fúvószenekari típusokról, az átírásról, hangszerelésről és az átdolgozás különbözőségeiről szólt, de érintette a fúvószenekari hangzás arányainak kialakítását és a hiányzó hangszerek pótlásának lehetőségeit.

Az utolsó előadást és zenekari gyakorlatot  Szabó Ferenc a MAFUMASZ elnöke tartotta vezényléstechnikai alapismeretek és alkalmazásuk fúvószenekarra témában. A gyakorlat célja a zenekari vezényléstechnika elsajátítása volt, amin a Pro Urbe díjas Egressy Fúvószenekar működött közre magas színvonalú játékával.

A kurzusra több magyarországi és szlovákiai városból is érkeztek résztvevők, akik az Egressy Fúvószenekart vezényelve tettek gyakorlati vizsgát, hogy számot adjanak felkészültségükről.

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.