ABBA Show a a Sárvári Koncertfúvószenekar előadásában

Augusztus 18-án este különleges előadás részesei lehettünk: a Sárvári Koncertfúvószenekar, a Sárvári Vonósok, a Ma’mint’Ti Színjátszó Csoport és vendégeik feldolgozásában hallhattuk az ABBA együttes legismertebb slágereit. A dalokat három rendkívül tehetséges fiatal énekelte: Farkas Alexandra, Papp Diána és Tóth Dániel.

Szombat este a nyári gazdag kulturális kínálatból, melyet az 50 éves jubileumát ünneplő Sárvár városa nyújt az ide látogatóknak, egy különleges előadás részesei lehettünk: az ABBA korszakos slágerei csendültek fel a várudvaron a Sárvári Koncertfúvószenekar, a Sárvári Vonósok, a Ma’mint’Ti Színjátszó Csoport és vendégeik előadásában, Horváth Adrián feldolgozásában. Mindhárom formáció már számtalan sikeres koncerten van túl, a fiatalokból álló színjátszó társulatról pedig köztudott, hogy szívesen nyúl zenés darabokhoz. Mindannyian jól emlékszünk még az ugyanitt előadott, fantasztikus “Macskák” című előadásukra.

A dalokat három rendkívül tehetséges fiatal tolmácsolta: Farkas Alexandra, Papp Diána és Tóth Dániel. Az este nagy siker volt, a zsúfolásig megtelt udvarban összegyűlt nézők háromszor is ráadást kértek és kaptak a fellépő művészektől.

Az előadás igazolta, hogy az ABBA dalai ma is népszerűek, a legtöbbjét kívülről fújta a vegyes korú közönség, és reméljük, hogy az est sikerén felbuzdulva más klasszikusok műveivel is megörvendeztetnek bennünket az előadók!

Az ABBA svéd pop együttest 1972-ben alapította Agnetha Faltskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstadt. Nevük kezdőbetűiből alkották meg a banda nevét, mely könnyen kimondható, megjegyezhető. Akkor váltak ismerté, mikor 1974-ben megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált Waterloo című számukkal. Ettől kezdve évekig a nemzetközi toplisták élén álltak. Pályafutásuk során több mint 100 dalt jelentettek meg, és kb. 400 millió lemezt adtak el. 1982-ben elhatározták, hogy egy kis szünetet tartanak, de ez végül az együttes végét jelentette. Dalaik jellegzetes hangzásvilágúak, szerethetők, az énekesnők eltérő hangszíne jól kiegészítette egymást, extravagáns megjelenésük, videoklipjeik – melyek készítésével élen jártak -, koncertkörútjaik nagyban hozzájárultak népszerűségükhöz. 

Noha a kritikusok zenéjüket sokszor nevezik „glamour-popnak”, az mégis időtállónak bizonyult. 1977-ben még egy filmet is forgattak, ABBA: A film címmel. Dalaikat azóta számosan feldolgozták, minden generáció számára kedvelté váltak. 2008-ban elkészült a dalaikra épülő Mamma Mia! című romantikus film első, majd idén a film folytatásaként a Mamma Mia!2 is.

Forrás: http://vaskarika.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..