Kollégái, barátai köszöntötték a 70 éves Dohos Lászlót

Dohos László

“Dohos László ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, Liszt-díjas karnagy, Tiszavasvári díszpolgára, sok-sok zeneszerető ember barátja szerte a világon. Vallja, hogy a zene nem ismer határokat, összeköti a népeket. A fúvószene kissé hangos, de egy kicsit kapcsolatot is teremt a katonák és a civilek között. A méltán híres − bár szerény − főkarmester Büdszentmihályon (ma Tiszavasvári a neve) látta meg a napvilágot, itt élt és tanult 14 éves koráig. Megszeppent, kissé gátlásos fiúként Budapestre vitte a jó sorsa. Itt felállhatott a világot jelentő deszkákra. A tehetsége adta kezébe a karmesteri pálcát. Szép szál ember, már a külsejével is kitűnik társai közül. Műveltsége, humorérzéke is figyelmet érdemel.”

Unokáink is olvasni fogják

Dohos Lászlót a Magyar Honvédség nyugalmazott főkarmesterét, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tiszteletbeli elnökét köszöntötte a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöksége, kollégái, tanítványai és barátai Őrbottyánban.

A kollégák fúvószenekart alkotva egy kis koncerttel lepték meg a meghatódott ünnepeltet. A zenekart Bán László vezényelte, aki a koncert repertoárját is hangszerelte. A műsoron Dohos László kedvenc művei, nótái szólaltak meg, aki nem úszhatta meg, hogy a Honvéd Banda című művet maga vezényelje.

A köszöntésen a magyar fúvószenei élet olyan kimagasló tagjai jelentek meg, mint dr. Marosi László, a Floridai Állami Egyetem zenetudós professzora, Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, Ella Attila, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség alelnöke, Bán László, Bekker Gyula és Horváth Adrián, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagjai. Szabó Imre, Sárosi Pétera MH Központi Zenekar karmesterei, Pál István, a Debreceni Helyőrség Zenekarának karmestere. Természetesen jelen voltak még más pályatársak, kollégák és barátok is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..