Nagy sikert arattak a kiskőrösi fúvósok és mazsorettek Nagyváradon

Kiskőrös Város Fúvószenekara és Mazsorett Együttese meghívást kapott Nagyváradra fúvós és mazsorett fesztiválra. A Nagyváradi zenekar vezetőjével Dee Róberttel már négy éve jó kapcsolatot ápol a Kiskőrösi együttes, hiszen négy éve ők jártak Kiskőrösön. A mostani fesztiválra meghívták még Békés város fúvószenekarát és mazsorett csoportját, a Békéscsabai Big-bandet és a Mistrál mazsorett csoportot is.

Péntek este egyórás koncerttel mutatkozott be a Kiskőrösi együttes a Szent László téren. Az esti forgatagban Nagyvárad főterén rengeteg néző gyűlt össze, főleg magyarok. A koncert után a szervezők városnézésre vitték a Kiskőrösi csoportot. Este egy hangulatos étteremben vacsoráztunk a sétáló utcán.

Szombaton Szalárdon közös próbán vettek részt a zenekarok a nagyváradi zenekarral, ahol az esti koncert közös műsorát próbálták. A tartalmas próbán Gmoser István segítségével sok újat tanult a helyi zenekar. A Kiskőrösi zenekar által játszott komoly művek, helyes megszólaltatása, számukra eddig nehezen játszható közös művek megtanulása, együttes játéka nagy előre lépés volt.

“Még sosem vezényeltem ilyen jó zenekart mint a szólistákkal Kutyifa Gergővel, Kőházi Attilával, Udvarhelyi Millával, Csanádi Helgával felálló Kiskőrösi zenekar!” -jegyezte meg Dee Róbert.

A közös ebéd után Szalárd főterén adott koncertet mind a két zenekar, ahol a falu szinte teljes magyar lakossága összegyűlt. Az idősebb asszonyok sírva fakadtak, hogy ők még ilyen szépet nem láttak mint a magyar zenekar és mazsorett csoport. Vastaps és ráadás számok közös fényképezkedés zárta a műsort.

Este  újra Nagyvárad főterén játszott a két zenekar. Egy-egy órás önálló műsort követően  adták elő közös műsorukat, ahol fantasztikus nagy sikert aratott a Kiskőrösi fúvószenekar és a Csillagfény mazsorett csoport. A magyaros ruhás lányok Gmoser György vezetésével, a fúvószenekar Gmoser István vezényletével fergeteges hangulatot rögtönzött Nagyvárad főterén.  Este egy nagy baráti vacsora “bográcsban főtt töltött káposzta”  mellet közösen ünnepelte a sikert mind a két zenekar.

Forrás: http://vira.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .