Nagy sikerű fúvóskoncert és zenészbál Szentgotthárdon

kep11459717817

Hagyományos éves, önálló koncertre várta a fúvószene kedvelőit Szentgotthárd Város Fúvószenekara húsvét vasárnap a szentgotthárdi színházba. Most már évek óta hozzátartozik a szezonnyit bemutatkozásnak, hogy erre az alkalomra megválasztják az év zenészét, és egyesületük támogatására bált is rendeznek. Nem volt ez másként idén sem, ha csak azzal nem, hogy ezúttal ketten is kiérdemelték az év zenésze kitüntetést.

Ismét fúvószene töltötte be a szentgotthárdi színházat, hogy a városi fúvószenekar rajongói elsőként hallhassák azokat az új dalokat, melyeket a tavaszi-nyári szezon repertoárján tart a zenekar. Műsoruk első részében a klasszikusabbnak számító fúvós műveket hallhatott a közönség, majd a második felében a jazz világába is kalandozhattak. Ebben segítségükre volt Tóth Dániel, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola jazz-ének szakos diákja.

A szezonnyitó koncert most már évek óta alkalom arra is, hogy a zenekar nyilvánosan is bemutassa azokat a zenészeket, akiket maguk közül választank az év muzsikusának. Őket Bedőcs Gábor a Szentgotthárd Fúvóskultúrájáért Egyesület elnöke jelentette be.

Bedics Annamária /az év zenésze/:

„Nagyon meglepődtem, legfőképpen azért, mert lány még nem volt, legalábbis azóta mióta én a zenekarban vagyok, de nagyon örülök neki, és köszönöm a zenésztársaimnak, hogy rám gondoltak. Remélem, hogy tényleg megérdemelten kaptam ezt a címet, és remélem, hogy ezentúl is ugyanígy tudok teljesíteni, amiért esetleg kiérdemeltem ezt. Idén van 10 éve pontosan, hogy elkezdtem zenélni a zenekarban, kilenc éves korom óta klarinétozok és Rápli robi karnagy meggyőzött nagy nehezen, hogy én is lépjek be a zenekarba, de nagyon jó, hogy így tettem, mert egy eszméletlen jó csapat. Nagyon szeretek velük játszani, nagyon jó társaság, szeretjük egymást, barátok vagyunk én úgy gondolom, hogy mindannyian. Még nagyon sokáig szeretnék velük együtt játszani, ha időm, energiám és természetesen minden megengedi ezt.”

Pap Annamária /az év zenésze/:

„Engem nagyon meglepett igazából. Én is az Ancsira szavaztam, azt hittem, hogy ő lesz csak. Én egyáltalán nem számítottam rá. Nekem elég hosszú út vezetett idáig, mert én vonósként kezdtem, és amikor a fúvószenekarnak a 100 éves koncertjén voltam, akkor döntöttem el én, hogy valami fúvóshangszeren szeretnék játszani. Akkor úgy alakult, hogy neki tudtam állni szaxofonozni, és akkor viszonylag hamar, 1 év után bekerültem, és azóta is gyakorolok. Ez már a hetedik évem a fúvószenekarban. Próbákon kívül is nagyon sokan össze szoktunk járni, jól összetart a társaság úgy gondolom.”

Az, hogy a tavaly megszerzett koncert fúvós felső C kategóriában elnyert arany minősítés mellett idén is sikerekre számíthat a zenekar, mi sem jelezhette jobban, mint a közönség szűnni nem akaró tapsa. A zenekart háromszor is visszatapsolták. Pedig az este nem ért véget a színpadon, az ilyenkor szokásos zenészbálban hajnalig folytatódott a szórakozás.

Ágoston Gábor

Forrás: http://www.gotthardtv.hu/ujsite/cikk.cgi?id=4728

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter