Négy napon át csinálták a fesztivált Pápán

Megalapításának 100. évfordulóját ünneplő Pápa Város Fúvószenekara méltóképpen ünnepelte meg jubileumát, a szombat esti zárókoncert pedig még a várakozásokat is felülmúlta.

Senki sem szereti egymaga megünnepelni a születésnapját, így vannak ezzel a pápai fúvósok is. A közönség mellett zenésztársakat hívtak meg a négynapos “bulira”, amely tulajdonképpen a két évvel ezelőtt életrehívott fesztivál folytatása volt.

Fotó: Pintér Ádám
Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke köszönti a fúvósokat. (Fotó: Pintér Ádám)

A négy nap során fellépett Kiskőrös Város Fúvószenekara, a székelykeresztúri Polgári Fúvószenekar 1895, a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar, a Téti Ifjúsági Fúvószenekar, az olasz Banda Cittadina Tricesimo és természetesen Pápa Város Fúvószenekara.

Többnyire az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, nem így szombaton, az esemény csúcspontján. A rossz idő miatt ugyanis a Városi Sportcsarnokba kényszerült a résztvevő zenekarok közös koncertje, a nagy sikerű Abba Show, melyben több mint kétszáz zenész állt a színpadon, közreműködött Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara, valamint Ress Hajnalka és Solti Ádám énekesek.

Fotó: Pintér Ádám
Az est énekesei: Ress Hajnalka és Solti Ádám (Fotó: Pintér Ádám)

A zsúfolásig telt lelátó közönsége (olyan nagy volt az érdeklődés, hogy többen nem is jutottak be, mivel le kellett zárni a kapukat!!! – a szerk) ennek ellenére kiválóan szórakozott.

A hangulatból talán visszaadnak valamit alábbi videóink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..