Találkoznak a fúvósok

Első alkalommal rendezi meg a Duna-Tisza közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozót és Versenyt a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület közösen. A hagyományteremtő májusi eseményre február 12-ig jelentkezhetnek az együttesek.

A szabadtéri találkozó – aminek a Kiskun Múzeum hangulatos udvara ad otthon május 7-én – elsősorban bemutatkozási lehetőséget szeretne biztosítani a Duna-Tisza közén működő ifjúsági fúvószenekaroknak, jelenleg ugyanis nincs, vagy nagyon kevés lehetőségük van fellépésre, egymás megismerésére – mondta el dr. Knipl István az esemény fő szervezője, a Kiskun Múzeum régésze.

Hozzátette: a zenekaroknak maximum 25 perc áll rendelkezésükre, hogy bemutassák műsorukat. Kötelezően minden együttesnek elő kell adnia Kiskunfélegyháza díszpolgárának Balázs Árpád zeneszerzőnek a Magyar Rondó, vagy a Kockásfülű nyúl muzsikáját. Ugyanakkor a versenyprogramban el kell hangoznia egy további szabadon választott magyar szerző művének is. Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai: Neumayer Károly, Szabó Ferenc és Szélesi Attila. A fesztivál közös muzsikálással és térzenével zárul, a zenekarok város több pontján is fellépnek majd.

A díszpolgár lesz a verseny díszvendége

Balázs Árpád zeneszerzőt, a Magyar Fúvószenei Szövetség alapító elnökét 2003-ban választották Kiskunfélegyháza díszpolgárává. A számos díjjal kitüntetett művész egyik legismertebb műve A kockásfülű nyúl rajzfilmsorozat zenéje.

Forrás: http://felegyhazikozlony.eu/s_!news/i_program_7/i_talalkoznak_a_fuvosok_7293/t_Tal%C3%A1lkoznak%20a%20f%C3%BAv%C3%B3sok/index.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..