Tánccal színesített újévköszöntő fúvós-show Pápán

Pápa Város Fúvószenekarának az ezúttal Legyen tánc! címet viselő újévi fúvós-show-jára – a korábbi esztendőkhöz hasonlóan – zsúfolásig megtelt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színházterme. A népszerű zenekar mindig igyekszik valami különlegességet belecsempészni az aktuális újévköszöntő hangversenyébe, melynek mostani változata immár a 12. volt a sorban. Az előző évekkel ellentétben az idei esztendő első napjaira egy ünnepélyes, emelkedett hangulatú, klasszikusabb koncertélménnyel készült Pápa Város Fúvószenekara.

02

Monostori Veronika és Horváth Dávid keringőt, bolerót, valamint rumbát is előadott a pápai fúvósok muzsikájára
Fotó: Polgár Tibor

Az újdonság hatása mellett ennek az az oka, hogy a fúvósok vasárnap este a szakmai zsűri minősítését is kikérik. A Legyen tánc! elnevezésű produkció a koncertfúvós kategóriában méretteti meg magát, így a koncertre mind a partitúra, mind a látványvilág ennek szellemében született. (Mint ismert, 2015 elején a pápai fúvósok ABBA-show-ját arany fokozatúra minősítették a szórakoztató, show kategóriának a C – azaz a felső nehézségi szintet jelentő – csoportjában.)

A 2016-os műsorban többek között felcsendültek világhírű musical-betétdalok (Nyomorultak, Hegedűs a háztetőn, West Side Story), filmzenei (Rendőrakadémia) és népies dallamok, továbbá hallható volt Cesarini Festival Fanfare-ja, valamint Spark Klezmer Karneválja. Monostori Veronika és Horváth Dávid, a szombathelyi Savaria Táncsportegyesület világ- és Európa-bajnok párosa keringőt, bolerót és rumbát, a budapesti Erin Társulat ír sztepptáncot, míg a pápai református gimnázium táncosai széki táncot, tangót, illetve albán táncot mutattak be a színpadon a fúvósok muzsikájára.

Pápa Város Fúvószenekarának péntek és szombat esti előadását vastapssal köszönte meg a hálás publikum.

Polgár Tibor

Forrás: https://veol.hu/papa/tanccal-szinesitett-ujevkoszonto-fuvos-show-1745959

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..