Fúvószene töltötte be Sopron utcáit

fuvostalalkozo-2019-tom-0151_bfd3

A fúvószene és Sopron kapcsolata a hosszú évszázadok során rendkívül szorosra fűződött. Ezt ünnepelték szombaton a 24. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozón.

– A fúvószenének itt, a Tűztorony lábánál 1526 óta van hagyománya – világított rá Dr. Friedrich András, a házigazda Juventus Koncert Fúvószenekar karmestere. – Ennek a műfajnak azóta is hatalmas szerepe van a városban, például a Soproni Ünnepi Hetek kihagyhatatlan elemeként színvonalasan szórakoztatja a nagyérdeműt – fűzte hozzá.

fotó: Griechisch Tamás

– Létezik egy tétel, ami szerint a zene azért van a világon, hogy élményt nyújtson számunkra – emelte ki beszédében Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki Sopron Önkormányzata nevében üdvözölte a jelenlévőket. –  Ezért külön öröm, hogy a fúvósok is részt vesznek a Soproni Ünnepi Hetek idején a programkavalkádban. Ugyanis ezek a szép számú együttesek nem csak a hangzásban nyújtanak élményt, hanem a szemnek is kedves a látványuk, a vonulásukkal tagadhatatlan ünnepélyességet sugároznak – mondta Dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechisch Tamás

A házigazdán kívül idén 4 zenekar dallamai töltötték meg muzsikával Sopron utcáit, tereit. Így eljött a győri Rába Fúvószenekar, de Csepregről, Körmendről valamint a szlovákiai Galántáról is érkezett zenészcsapat.

Forrás: https://www.sopronmedia.hu/cikkek/fuvoszene-toltotte-be-sopron-utcait

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter