IV. Dél-Dunántúli Regionális Zenekari Verseny és Találkozó

bfoldvar

A Balatonföldvári Zenebarátok Köre Egyesület és a Ránki György Zeneiskola 2020. március 21-én, Balatonföldváron 5 kategóriában hirdeti meg a Dél-Dunántúli Régió zenekarainak harmadik versenyét. Az együttesek magas rangú zsűri előtt mérettethetnek meg és szerezhetnek nélkülözhetetlen szakmai tapasztalatot a további fejlődésük, szakmai kiteljesedésük megalapozására. A versenyen a zenekarok egy kötelező és szabadon választott műve(ke)t mutathatnak be, melyet a zsűri meghatározott szempontrendszer alapján százalékos pontszámmal értékel. Így egy pontos, reális, az adott év zenekari felhozatalától független eredmény születik (akár több I., II., vagy III. helyezés kiosztásával), mely a zenekarok számára valódi segítséget jelent szakmai fejlődésükben, kiteljesedésükben.

A kiírás a zeneiskolai zenekarok országos versenyének mintájára készült, néhány helyen azonban könnyítettünk a feltételeken, (kisegítők létszáma, nyitott korcsoport indítása) hogy minél több zenekar részt tudjon venni.

A Dél-Dunántúli Régió zenekarainak versenyét először 2013-ban szervezte meg Balatonföldvár, és a rendezvény végén tartott szakmai értekezleten a jelenlévő zenekarvezetők a kétévente megrendezendő folytatás mellett döntöttek, azonban ez túl sűrűnek bizonyult, ezért – a többi versenyhez igazodva – 2017 után a háromévenkénti megrendezés mellett döntöttünk.

Előtte Balatonföldvár 1999 óta rendezte meg a Zeneiskolai Zenekarok Somogy Megyei Találkozóját, amelynek találkozó jellegét úgy szeretnénk megőrizni a régiós rendezvényen, hogy lehetőséget biztosítunk a minősítés nélküli (versenyen kívüli) részvételre is. (aki ezt választja, a jelentkezési lapon lehet jelezni)

A versenyen való részvétel feltétele a nevezési díj megfizetése, ami zenekaronként 5.000 Ft.

A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük befizetni:

Zenebarátok Köre Egyesület

50800300-10212659-00000000

A jelentkezési lapot a fejlécen található postacímre vagy e-mail címre kérjük küldeni.

A jelentkezési lap beérkezésének és a nevezési díj befizetésének határideje:

2020. február 21.

            Részletes programot és tájékoztatót az étkezési lehetőségről a jelentkezők létszámának ismeretében a jelentkezési határidő után tudunk adni.

Balatonföldvár, 2020. október 15.                                         

Kapusné Dojcsák Edit intézményvezető 

Kapus János egyesület elnöke             

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter