Elhunyt Fejes Márton (Debrecen)

file60zi28wuprn1f2ej3bzs-e1485625828374

Debrecen – Nagyon sokan ismerték és szerették Fejes Mártont, aki generációkat vezetett be a kotta és hangszerek, a zene világába.

Életének 72. évében rövid, de súlyos betegség után 2017. január 26-án elhunyt Fejes Márton, Debrecen zenei életének egyik meghatározó személyisége.

Fejes Márton, a Debreceni Filharmonikus Zenekar egykori harsona művésze ezernyi szállal kötődik városunk kulturális életéhez. Évekig játszott a Debrecen Dixieland Jazz Bandben és a város ünnepi fanfárjának újragondolásában is vezető szerepet vállalt.

Zenepedagógusi pályafutása is meghatározó. Elkötelezett, a fiatalok zenei nevelését küldetésének tekintő munkásságának köszönhetően generációkat vezetett be a kotta és hangszerek világába, így mára egykori tanítványai a világ meghatározó komolyzenei együtteseiben játszanak.

1980-tól a Csokonai-díjjal kitüntetett Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Mazsorett Együttes karmestere. Az elmúlt több mint 35 évben az együttes fellépett Európa számos országában, az Egyesült Államokban és Japánban is, és az ottani fesztiválokról rendre a legmagasabb kitüntetéseket és díjakat hozták el, hozzájárulva ezzel Debrecen város hírnevének öregbítéséhez.

Emblematikus személyisége volt a virágkarneválnak is, hiszen az elmúlt több mint négy évtizedben mindig szereplője volt az eseménynek: kezdetben fanfárosként, később együttese karmestereként.

Személyében egy örök optimista, pozitív gondolkodású embert veszítettünk el, de kimagasló zenepedagógusi munkásságának köszönhetően az általa képviselt értékrend, a zene tisztelete és szeretete tovább él a tanítványaiban.

Fejes Márton hamvasztás utáni búcsúztatását 2017. február 16-án, csütörtökön 14 órakor tartják a Debreceni Köztemető 2-es számú ravatalozó termében a római katolikus egyház szertartása szerint. A gyászoló család arra kéri azokat, akik elkísérik Fejes Mártont utolsó útjára, hogy egy-egy szál virággal búcsúztassák őt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter