Fénykard-pálca és telt ház a Kalocsai Fúvószenekar koncertjén

Nem túlzott a Kalocsai Fúvószenekar vezetője, amikor egy korábbi interjújában azt ígérte, „nagy dobás” lesz zenekaruk – akkor még – készülő, tizenötödik születésnapi koncertje. Erről múlt szombaton a nagyérdemű is meggyőződhetett.

Mozgalmas másfél évtizedet foglalt össze a Kalocsai Fúvószenekar a Városi Színházba hirdetett, másfél évtizedes működését ünneplő, születésnapi koncertjén. Bár szép jubileumot ülhetett meg a banda és népes rajongótábora, a városi és környékbeli rendezvények közkedvelt közreműködője inkább a jövőbe tekintett, mint a múltba és számos frissen, kifejezetten erre az alkalomra, vagy idei eseményekre begyakorolt darabbal lepte meg a telt házas nézőtéren helyet foglalókat.

Az elmaradhatatlan komolyzenei darabok és indulók mellett felcsendült az ugyancsak korábbi nyilatkozatokban már beharangozott, és mivel az egész világ Star Wars-lázban ég, nyilván várva várt zenemű: az ikonikus hollywoodi szuperprodukció főcímzenéje.

????????????????????????????????????

Ha ez nem lett volna magában is elég hatásos, a karnagy, Betlenné Dajkó Ágnes Darth Vadernek, a sötét oldal hörgő vezérének öltözve vezényelte le a darabot egy, a zenekar tagjaitól ez alkalomra kapott „fénypálcával” a kezében.

A fény és a sötétség játékát kihasználták az ünnepi koncertműsort táncos betétekkel színező, solti Mazsorett Csoport tagjai, és gazdára lelt az a bizonyos vándordíj, amelyet a tavalyi koncerten indított útjára a zenekar tagjai között Betlenné Dajkó Ágnes.

Mint elmondta, az idén egy „belső, titkos szavazáson” kérdezte meg az ifjú zenészeket, hogy mely társuk kitartó munkáját tartják érdemesnek arra, hogy elnyerje egy esztendőre az elismerést. Így került a jutalom Lőrincz Áron szaxofonoshoz.

– Nagyon jól sikerült a mai nap és nagy öröm számomra, hogy a zenekar mindent megtett azért, hogy kiszolgálja a közönséget. Emellett jól éreztük magunkat, nagy tapsot kaptunk és igazi örömmuzsikálás volt a koncert – foglalta össze az est tapasztalatait Betlenné Dajkó Ágnes.

Forrás: http://www.kalohirek.hu/zene/fenykard-palca-es-telt-haz-a-fuvoszenekarunk-koncertjen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..