Fúvószene a Balatonban

Hazai és külföldi fúvószenekarok játszottak három napon át Balatonmáriafürdőn. A nemzetközi fesztiválon több száz fiatal muzsikussal lehetett találkozni a színpadon, az utcákon, a tereken – sőt, még a Balatonban is. A kanizsai fúvósok ezúttal görög életérzést csempésztek a show-ba.

Igazán kerek volt a világ három napon át Balatonmáriafürdőn, ahol harmincötödik alkalommal rendeztek nemzetközi fúvószenekari találkozót. Már pénteken is dübörgött a show, a település strandjain muzsikáltak a jókedvű bandák. A zenei élmény az érzelmekre is hatással volt.

Szombaton pedig ott folytatták a zenekarok és a mazsorettek, ahol előző nap abbahagyták. Vagyis a vízben. A balatoni gálához ezen a napon már csatlakoztak a görögök, vagyis a kanizsaiak is.

A parton ezernél is többen éljeneztek, a főszervező pedig érthetően úszott – a boldogságban is. – Ez mindig a nyár egyik legjobb pontja. A világ egyik legcsodálatosabb pillanatainak vagyunk tanúi, a balatonmáriafürdői vízi zenének. Most nyolc fúvószenekar játszik egymás után, , és ami viccet, show-t ki tudunk találni, mindent elkövetünk. Minden zenekarvezetőt megfürdetünk, víz alá nyomunk – mondta Hajas Béla, a Balaton M&K Fúvószenekar karnagya.

A nap fénypontjaként több mint háromszázan zenéltek a vízben. A fúvós találkozón a kanizsaiak már törzsvendégnek számítanak. – A zenekar készült Görögországba, nem jött össze az út, de pótoltuk. Így a táborunk is görög tábor volt, és gondoltuk, hogy ide, Máriára is el kell hoznunk az igazi görög életérzést, úgyhogy igyekeztünk – árulta el Tatár Csaba, a Nagykanizsai Fúvószenekar karnagya.

A vízben egy órán át szinte percenként süllyedtek el a karnagyok – természetesen nem szégyenükben.

Forrás: https://kanizsaujsag.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..