Magyar fúvószene nyerte Amerikában a “Legjobb klasszikus felvétel” díját

Szentpáli Roland i3 című album nyerte meg Amerikában a Roger Bobo Awards “LEGJOBB KLASSZIKUS FELVÉTEL” díját. A lemezen Szentpáli Roland saját darabjai szólalnak meg! Az i3 cím nem másra, mint az előadókra utal: Dr. Marosi László karmester, aki a Győri Symphonic Band zenekarát vezényelte mindhárom darab felvételén; Szepesi Bence (klarinét, tárogató és szaxofon) és maga a szerző, Szentpáli Roland (tuba, szaxkürt). A felvételeken a Győr Symphonic Band működött közre, a felkészítő karmester és a művészeti vezető a zenekar karnagya, Szabó Ferenc volt.

A CD-n három szám található:

  1. Szentpáli Roland: Concerto. Előadó: Szentpáli Roland (tuba) és a Győri Symphonic Band, Vezényel: Marosi László
  2. Szentpáli Roland: Rapszódia klarinétra. Előadó: Szepesi Bence (klarinét, tárogató és szaxofon) és a Győri Symphonic Band, Vezényel: Marosi László
  3. Szentpáli Roland: 3 tánc szaxkürtre és szaxofonra Előadók: Szentpáli Roland (szaxkürt) és Szepesi Bence (szaxofon) és a Győri Symphonic Band, Vezényel: Marosi László

A Roger Bobo nevével fémjelzett díj az Amerikai Tuba és Eufónium Szövetség egyik legjelentősebb díja. Célja, hogy elismerjék azon művészeket, zeneszerzőket, akik munkájukkal a legmagasabb színvonalat képviselik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..