Szilágyi Miklós lett idén a Vas Megyei Ifjúsági Prima-Díj nyertese

dfvsdfvsdfvsdf
Foto: dfv
Idén tizenkettedik alkalommal választották ki az országos díjátadó területi fordulójának legjobbjait. A Prima díjasok a Weöres Sándor Színházban megrendezett gálaesten vehették át kitüntetésüket.
A Prima Primissima országos díjakat 2003 óta adja át a Demján Sándor által létrehozott alapítvány. A díjat a vállalkozók adományozzák a kultúra és tudomány legjobbjainak. A Prima Primissima díj rangját a vállalkozók is fölismerték, így a kitüntetés 2005-ben a területi Prima díjak rendszerével egészült ki.
A magyar szellemi élet, a kultúra, tudomány és művészet támogatásában mind a tizenkilenc megye képviselteti magát. A gálaesten tíz terület legjobbjai mellett idén második alkalommal állítottak jelölteket Ifjúsági Prima kategóriában, amelyre a Vas Népe internetes portálján, a vaol.hu-n szavazhatott a közönség, ugyanígy választották ki a közönségdíjast is.

Az Ifjúsági Prima díjat Szilágyi Miklós karnagy-zeneszerző nyerte, aki az összes szavazat negyven százalékát kapta. A győztest Szőnye József, a VOSZ korábbi Vas megyei elnöke hirdette ki. A karnagy jutalomként a díj mellé kétszázötvenezer forintot is hazavihetett.

A gála zárásaként Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke elmondta, egy ország sikere a kultúrában és a közművelődésben rejlik. Felhívta a figyelmet arra, hogy áldozni kell az oktatásra, a tehetséggondozásra, hogy a fiatalok ne menjenek külföldre boldogulásukért. Széchenyi Istvánt idézte, miszerint Magyarország nem volt, hanem lesz.

Forrás: http://vaol.hu/

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter