Tavaszi koncert a Piarista Gimnázium Dísztermében

Telt házas nézőközönség előtt adott tavaszi koncertet a  Kecskeméti Városi Fúvószenekar és a Kecskeméti Ifjúsági Fúvószenekar Kuna Lajos vezényletével. A koncertet Mák Kornél alpolgármester nyitotta meg.

A fúvószenekar több mint harminc éve van jelen a város kulturális életében. Társadalmi, sport és üzleti rendezvények állandó közreműködői. Sikeresek a nagy koncertjeik és a térzene programjaik. A Kiemelt Arany minősítéssel és Nemzetközi Fesztivál Fúvószenekar kitüntető címmel is rendelkező együttes Európa számos országába elvitte a magyar zenekultúrát. Tavaly nyáron Finnországban turnéztak.

Műsorukban népszerű zeneművek szerepelnek: Kodálytól, Csajkovszkij-on át a könnyűzenei feldolgozásokig. Ezúttal két ősbemutató is lesz, melyek kifejezetten a zenekar számára készültek; Magda Dávid orgonaművész-zeneszerző Hollywood Fanfare c. műve, és Szabó Manó (Kuna Lajos egykori tanítványa) Ritmus kavalkád c. szerzeménye.
Vidám műsorukból – szokásukhoz híven – a show-elemek most sem hiányoztak.

Forrás: https://hiros.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..