Újévi koncertek hétvégéje – összefoglaló

2022

2022 januárjának második hétvégéje “koncert-cunamit” tartogatott, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség több tagszervezete is újévi hangversennyel örvendeztette meg közönségét. 

Sorban elsőként az akasztói Faluház ajtajai nyíltak meg 15 órakor a fúvószene kedvelők előtt, ahol a Solti Ifjúsági Fúvószenekar adott koncertet, a képek tanúsága szerint hatalmas sikerrel. A  zenekart Fuchs Attila és Nagy Máté vezényelte.

Solti Ifjúsági Fúvószenekar, valamint Fuchs Attila és Nagy Máté
Solti Ifjúsági Fúvószenekar

Ugyanezen a napon 16 órai kezdettel tartottak újévi koncertet a mezőhegyesi József Attila ÁMK-ban. A hangversenyen közreműködött Mezőhegyes Város Fúvószenekara, a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar, valamint a Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett Egyesület. Az estén Krcsméri Tibor és Krcsméri János karnagyok vezényeltek.

Mezőhegyes Város Fúvószenekara
Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar
Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett Egyesület

A Sárvári Koncertfúvószenekar január 8-án 17 órakor a Sárvár Arénában tartotta hangversenyét. A zenekar a zsúfolásig megtelt arénában ünnepelte 50 éves fennállását és a koncert keretében a még ma is aktív, alapító tagjaikat is felköszöntötték, kiknek itt is szeretettel gratulálunk. A kiváló műsorválasztás és az igényes, színvonalas előadás Szélesi Attila karnagyúr munkáját dicséri. 

Szélesi Attila karnagy és Szabó Ferenc a MAFUMASZ elnöke
Sárvári Koncertfúvószenekar0

A sárvári  koncerttel egy időben kezdődött az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar  Évnyitó Koncertje is a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban, melyet a közönség kitörő ovációval hálált meg. 

Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar

Január 9-én 17 órakor Kiskőrös Város Fúvószenekara tartotta újévi koncertjét Kecelen a Városi Könyvtár és Művelődési Házban, vezényelt Sipos Béla.
“Vasárnap délután klasszikus és modern darabjaival, ismét több száz embert varázsolt el Kiskőrös Város Fúvószenekara Kecel Város újévi koncertjén. Az idén újraéledő hagyomány, jelképe lehet annak az újrakezdésnek is, melyet az elmúlt közel két esztendő bizonytalansága után már sokan várnak és szeretnének megélni. Újraéledő közösséget, baráti öleléseket, közös élményeket, boldog pillanatokat, melyekből most egy fergeteges újévi koncert során, kicsit újra részesülhetett a közönség Kecelen. Újévi köszöntőjében is az újrakezdésről, közösségeink feléledéséről beszélt Haszilló Ferenc Kecel Városának polgármestere és Bányai Gábor a térség országgyűlési képviselője. Kiskőrös Város Fúvószenekara 2021. novemberében első helyezést ért el a II. Nemzetközi Fúvószenekari versenyen Mórahalmán, mely eredményhez ismét sok gratuláció érkezett a publikumtól, akik a két órás koncert során átélhették mindazt az élményt, melyek a zenekar sikereit megalapozták a nemzetközi porondon is. Bács-Kiskun megye méltán büszke lehet arra, hogy települései számtalan kiváló zenei tehetséget és világszínvonalú zenekart rejtenek, akik előadásaikkal elkápráztatják megyénk és hazánk minden táján a közönséget.” – írja a Bács-Kiskun Facebook oldal.

Kiskőrös Város Fúvószenekara
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter