Zenei esték kísérték végig a júliust Tatabányán

Több mint tíz év után újra Tatabányára látogatott a Budapest Klezmer Band. Európai és amerikai turnék, valamint kínai koncertkörút után az Agora Zenei Esték színpadán láthattuk viszont a Prima díjas és Prima Primissima közönségdíjas zenekart.

Negyedik alkalommal gyűltek össze a megye fúvós zenészei, hogy egy közös koncerten mutassák be az együtt zenélés örömét

Július harmadik péntekjén is sokan választották az Agora Zenei Esték programsorozat aktuális koncertjét kikapcsolódásuk helyszínéül. A programsorozat utolsó előtti állomásán a Cimbaliband virtuóz zenészei Danics Dóra énekesnő közreműködésével szerb, román, bolgár és cigány dallamokat szólaltattak meg. A Balkán Projekt elnevezésű temperamentumos koncert gazdag repertoárjában helyet kapó hangszerszólók külön is igen nagy sikert arattak.

Július 27-én a fúvószene szerelmeseinek kedveskedtek a szervezők: negyedik alkalommal gyűltek össze a megye fúvószenészei, hogy közös koncerten mutassák be az együtt zenélés örömét. A Zenei Esték szervezője hangsúlyozta: egészen más hangulata van a nyári szabadtéri zenélésnek. Tóth Zsóka szerint a különféle műfajok bemutatása az Agora Zenei Esték legfontosabb célja.

– Ez a programsorozat tudatosan a változatosságot tartja szem előtt – fogalmazott a Vértes Agorája művészeti főmunkatársa. – Négy este alatt igyekszünk az NKA támogatásával a lehető legtöbb stílust elhozni Tatabányára, a lehető legtöbb korosztályt és érdeklődőt megszólítva a koncertekkel.

A legtöbb zenész ezúttal is a tatabányai és a komáromi fúvószenekarból csatlakozott a „Százan fújják” elnevezésű projekthez, akadtak azonban résztvevők a megye más településeiről is.

Forrás: https://www.lokal.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..