60 éves Sopron Város Fúvószenekara

2017. május 21.-én Sopron Város Fúvószenekarának 60 éves jubileumi koncertjén a Mafumasz “Elimerő Díszoklevelét” adta át a szövetség nevében Ella Attila alelnök Ferenczi Balázs karmesternek és Vörös Péter kuratóriumi titkárnak.

A jubileum kapcsán az Osztrák Fúvószenei Szövetség (BBV Burgerlandische Blasmusicverband) is kitüntette a zenekarban több évtizede szolgáló tagokat:40 éves szolgálatért,Baranyai Károly, Böröndi Sándor, Kránitz József, Szabó Károly, Vörös Ferenc, Vörös Péter. 50 éves szolgálatért:Riedl Ervin,Weinberger Károly, 60 éves szolgálatáért:Letz Gyula kapott elismerést.

Sopron Város Önkormányzata is elismerését fejezte ki és egy 280.000 Ft-os menetdob megvásárlásával támogatta az együttest.

A zenekar az ünneplés után nem sok pihenőt tartva folyamatosan tett eleget a felkéréseknek: Május 26.-án a Soproni Borünnepet nyitották meg, majd Július 7-9-ig a testvérvárosi Kempten( Németország)meghívásának tettek eleget.Július 25.-én Mörbisch (Meggyes) 2500 négyzetméteres vízi-színpadán léptek fel a Soproni Majorette Csoporttal közösen. A nyár folyamán három térzenét szolgáltattak a városban. Október 5-8 között Angliai meghívásnak tettek eleget a Londoni Romford Drum and Trumpet Corps szintén 60 éves együttessel koncerteztek közösen.

A következő 60 évre is sok sikert kívánunk a Soproni Fúvószenekarnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..