Egy többszörös nívódíjas gyulai karmester a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar élén

A Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE-Tagszervezet fúvószenekari minősítésén 2017. május 13-án a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Döge Csaba karnagy vezényletével “C” kategóriában ARANY minősítést ért el. A fúvóskarmester pedig jelesre vizsgázott.

2017. május 13-án szombaton adott hangversenyt a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar. A zenekart Döge Csaba vezényelte, akinek ez az esemény egyben a  diplomakoncertje is volt.

Döge Csaba harsonatanár, kamaraművész, többszörös nívódíjas karmester, a gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola mélyrézfúvós tanára. Két évtizeden keresztül a csökmői zeneiskola tanáraként és a Csökmői Fúvószenekar művészeti vezetőjeként, karmestereként tevékenykedett. A békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar élére 2015 szeptemberében került


Az estén elhangzottak:

Julius Fučik: Attila-induló,
Hidas Frigyes: Vjenne,
Arthur Pryor: Blue Bells of Scotland/Skócia kék harangjai,
szólót játszott harsonán: Bogáromi Vajk,
Benedekfi István: A Gólem (ősbemutató)
Alfred Reed: Armenian Dances/Örmény táncok,
MÁV Férfikar Szolnok műsora, vezényelt: Juhászné Zsákai Katalin,
John Tatgenhorst: Latin Celebration és
Ennio Morricone: Moment for Morricone, szólót énekelt Tóth Adrienn.

A zsűri tagjai voltak:

A zsűri elnöke:
Dr. Csikota József, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának adjunktusa, a WASBE – Világ Fúvószenei Szövetség elnökségi tagja és a Kelet-Európai Fúvószenei Szövetség elnöke, Artisjus- és Hidas Frigyes-díjas karmester.

Nagy Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának tanszékvezető tanára, docens, tuba művész.

Szabó Ferenc, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, a Győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának tanára, Hidas Frigyes-díjas karmester.

A Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE-Tagszervezet fúvószenekari minősítésén a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Döge Csaba karnagy vezényletével “C” kategóriában ARANY minősítést ért el.

Felhasznált források: www.bcsvmh.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..