Az Abonyi Fúvósok üzenik: Folytatjuk nagyszerű karmesterünk munkáját

abony
 Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület pünkösdvasárnap Pünkösdi Fúvószenekari és Mazsorett találkozót szervezett. Az ünnepségen megemlékeztek Varga „Kakas” Gáborról, Artisjus-díjas trombitaművészről, az Abonyi Fúvószenekari Egyesület korábbi művészeti vezetőjéről, karmesteréről, aki 2016 februárjában tragikus hirtelenséggel távozott közülünk. Az egyesület tagjai azonban igyekeznek talpra állni, és folytatni szeretett karmesterük színvonalas munkáját, melyben most Benedek Gyula segít.

Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület meghívására a Kiskunlacházi Ifjúsági Fúvószenekar és az Alsónémedi Napfény Mazsorett csoport képviseltette magát a rendezvényen, amit a rossz idő miatt a Varga István Városi Sportcsarnokban rendeztek 2016. május 15-én. Az esemény főszervezője Gulykáné Gál Erzsébet, az egyesület elnöke volt, melyet ezúton is köszönünk! A rendezvényen jelen volt Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony is. A hangverseny első részében a vendégek mutatkoztak be, a második felvonásban pedig az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett csoport műsorát láthatták az érdeklődők. A zenekarok és mazsorettek figyelemmel kísérték egymás műsorát, amit nagyon élveztek.
Breznyán István, a kiskunlacházi fúvósok karnagya elmondta, hogy örömmel érkeztek Abonyba, ahogy a korábbiakban is, ahol mindig barátságosan fogadják őket. Sajnálattal értesültek Varga Gábor elvesztéséről.
Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület részéről Gulykáné Gál Erzsébet egyesületi elnök, és Benedek Gyula karmester emlékplakettet adtak át Breznyán István karnagynak és Juhász Bernadettnek, a Napfény Mazsorett csoport vezetőjének.
A fináléban az abonyi és a kiskunlacházi zenekarok a mazsorettekkel kiegészülve együtt varázsoltak igazi fesztiválhangulatot a sportcsarnokba. Az abonyi mazsorett csoport felkészítője: Gulykáné Gál Erzsébet volt, vezényelt: Benedek Gyula. Konferanszié: Urbán Ella

Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter