Minősítő pünkösdi fúvós koncert Sárváron

A Sárvári Koncertfúvószenekar nagy sikerű pünkösdi koncertet adott május 15-én este a gimnázium tornacsarnokában. A hangverseny egyben megmérettetés is volt a zenekar számára. A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség országos minősítésén felső „C” nehézségi fokon, koncertfúvós és szórakoztató kategóriában értékelte a szakmai zsűri az együttest.

A koncert első felében csendültek fel a komolyabb művek Szélesi Attila karnagy vezényletével, ekkor értékelte a zenekart a három tagú zsűri. A bizottság elnöke Szabó Ferenc, Hidas Frigyes-díjas karnagy, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke volt, a zsűri tagjai voltak Markovics Gábor Csokonai-díjas karmester, a Tamási Művészeti Iskola igazgatója, a Tamási Fúvószenekar karnagya, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja, és Horváth Adrián karnagy, Pápa Város Fúvószenekarának karnagya, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökség tagja.

A zsűri (balról jobbra: Markovics Gábor, Szabó Ferenc, Horváth Adrián)
A zsűri (balról jobbra: Markovics Gábor, Szabó Ferenc, Horváth Adrián)

A hangverseny második felében már a könnyedebb műveké volt a hangzás, így felcsendült Margues Neto O Vitinho című műve, Arturo Marques Danzon No.2) című szerzeménye az Elisabeth című musicalből és Naohiro Iwai American Beauties című kompozíciója is.

A zsűri elnökének értékelése szerint, ezen az esten is sikerrel teljesített a Sárvári Koncertfúvószenekar, így méltán kiérdemelték a szövetség kiemelt arany minősítését felső „C” nehézségi fokon, koncertfúvós és szórakoztató kategóriában.

Forrás: http://www.sarvarvaros.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..