Pro Urbe díjat kapott a Csomasz Brass Band (Felsőzsolca)

A Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészeti Iskola tagintézményében működő fúvószenekar, a Csomasz Brass Band “Pro Urbe”díjat kapott Felsőzsolca városnapján.

A zeneiskola fúvószenekara Felsőzsolcán 2003 tavaszán alakult, majd 2008-ban szerveződött újjá. A zenekar vezetője 2008-tól Molnár Attila karnagy. Az évek során a zenekari tagok száma egyre nőtt és 26 új növendék lett tagja a zenekarnak, jelenleg 30 növendék zenél együtt. A növendékek 10-től 20 éves korig játszanak az együttesben. Számos városi, intézményi és megyei rendezvényen képviselték méltón a zeneiskolát.

A fúvószenekar 2012 novemberében zenekari minősítésen játszott Felsőzsolcán. A minősítő koncert eredményeként „A” kategóriában szórakoztató-show arany minősítést, koncert fúvószenekar kategóriában ezüstminősítést kaptak. 2015 áprilisában újból jelentkeztek minősítésre, a demecseri Országos Fúvószenekari Minősítő versenyen „B” kategóriában arany minősítést nyertek el. A zenekarvezető különdíjban részesült. 2015 júniusában a lengyelországi Rybnikben megrendezésre kerülő Nemzetközi Fúvószenekari versenyen vettek részt, ahol bronz díjat nyertek el.

Ezen sikereknek is köszönhetően 2016 júniusában Felsőzsolca város Pro Urbe díjjal ismerte el a zenekar munkáját.

Gratulálunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..