Idén 35 éves a Móri Ifjúsági Fúvószenekar

Gyorsan rohan az idő. Az idén ünnepeljük 35 éves évfordulónkat. Ez évből is már fél év eltelt, sok munkával mögöttünk, de még többel előttünk. Májusban megtartottuk az éves közgyűlésünket.

Külföldi fesztiválokon remek alkalom nyílik újabb kapcsolatok felvételére,amelyekből előbb – utóbb meghívások is születnek. Így volt ez most is, hiszen a vendéglátó németországi Hirschfeld zenekarával pár éve Szlovákiában, Nova Dubnicában találkoztunk. Vendéglátóink nagy örömmel és szeretettel fogadtak bennünket. A szokásos népes küldöttséggel, kiegészülve a Dunaföldvári LÖFAN mazsorettekkel érkeztünk meg. Rajtunk kívül nyolc zenekar vett még részt a nemzetközi fesztiválon. Már megérkezésünk napján az ünnepélyes megnyitón szerepeltünk, adtunk koncertet a mazsorettekkel. Nagy meglepetés és siker volt Georg Kerr skótdudás közreműködése zenekarunkkal az esten. A helyi polgármester kezdeményezésére Acsai karmester, és Grell Norbert elnök segédkezett a söröshordó csapra verésében, majd a zenekar idősebb tagjai a fogyasztásban is besegítettek. Ekkor adtuk át ajándékainkat vendéglátóinknak, melyben a zenekar kiadványain, CD-in kívül a Móri Ezerjó is került a csomagba, viszontmeghívással együtt,amelyre 2018-ban kerül sor. Másnap a közeli Drezdában városnézésen vettünk részt vendéglátóink kalauzolásában, csodálhattuk meg az újjá épített Elba parti város nevezetességeit. Este koncertet adtunk Hirschfeldben, és a Diszkóban múlattuk az időt. A vasárnap egy kicsit fárasztóbb volt. Délelőtt egy koncert, majd kora délután zenés felvonulás a csoportokkal, hegymenetben a sportpályára,ahol a közös műsor után minden zenekar 15 percben zenélt még a több ezer érdeklődő nagy örömére. Mint eddig is, Acsai Sándor karmester remek érzékkel állította össze a programot. Nagy sikert arattunk ismét. Vacsora után hazaindultuk. Városunk, zenekarunk jó hírét tovább öregbítettük, hagytuk ott névjegyünket. Visszavárnak bennünket egy későbbi fesztiválra.

Július elején ismét lesz egy külföldi megmérettetés Csehországban, Cheb városában, ahol 7 ország 11 zenekarával parádézunk majd, a Rédei Mazsorettekkel kiegészülve. Közben nyakunkon a Móri Bornapok keretén belül rendezendő, 11 NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI FESZTIVÁL szervezése, rendezése öt külföldi és négy hazai zenekarral.

A neheze csak ezután jön. November 19-én minősítő koncertet rendezünk a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban, ahol a Márton heti rendezvényekhez kapcsolódva német nemzetiségi és koncert fúvószene kategóriában mérettetjük meg magunkat. A show kategóriában egy musicalt mutatunk be – amelyre 2017 januárjában kerül sor Mór város Önkormányzatának és a Városi Közművelődési Közalapítvány igen jelentős támogatásával.

Grell Norbert Egyesületi elnök

Forrás: http://www.minalunk.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..