Szeretve 50 éven át

November 11-én tartotta 50. születésnapját a Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar.

1967-től meghatározó volt a tevékenységük a város kulturális életében. Kovács Kálmán vezetésével dolgoztak hét évig, majd 1977-től Szilágyi Péter vette át a karmesteri pálcát. Úgy épített az alapokra, hogy állandóan tovább és tovább fejlesztette azt, kidolgozva saját szakmai módszertanát. Sikert siker követte hazai és nemzetközi versenyeken. Erről is beszélt megnyitójában Dohos László Liszt-díjas karmester, külön kiemelve, hogy több esztendőn keresztül szolgálták a fúvószenekari karmesterképzést. Mindig alázattal, fáradhatatlanul, s a számukra természetes szakmai pontossággal.

Négy „jóbarát” zenekar köszöntötte őket parádés zenei válogatással: a Bekton Balmazújvárosból, a derecskeiek, a hajdúböszörményiek és a Debreceni Zenede Ifjúsági Fúvószenekara. A verbális köszöntést Szabó Ferenc, a MAFUMASZ elnöke nyitotta meg, aki méltatta a jubiláló fiatalokat, a zenekar gyönyörű válogatását az 50 év sikerszámaiból, majd átnyújtotta a MAFUMASZ elismerő díszoklevelét Hegedűs Imre karnagynak.

A közös, összzenekari művek alatt már tombolt a közönség, hiszen több mint száz olyan volt zenekaros szorongott a város zeneértő közönsége között, akik „hazajöttek” a NAGY TALÁLKOZÓRA. Valóságos fiesztává alakult a rendezvény. Kari Sándor kisfilmje még további szép emlékeket idézett fel.

Hajnalig tartott a közös vacsora, a sztorizás, a fotózás.

Jó volt együtt lenni, mindenki boldog volt, hiszen mindig is érezték, hogy a város, a szülők, a közönség szeretettel veszi körül a zenekart, segíti munkájukat. Támogatva és szeretve minden akadály leküzdhető, s szebben szólnak a hangszerek is.

Gratulálunk, s további szép évtizedeket kívánunk!

Gyula Ferencné kuratóriumi elnök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..