Weöres Sándor-díjban részesült a Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület

Weöres Sándor-díj adományozható annak a művészeti tevékenységet folytató személynek, csoportnak vagy alkotó közösségnek, aki vagy amely Szombathely város művészeti életében végzett kiemelkedő munkájával környezetében megbecsülést szerzett, vagy Szombathely város hírnevét gyarapítja. A díjat évente kettő, művészeti tevékenységet folytató személy, csoport vagy alkotó közösség kaphatja.

A díjat 2017-ben a Capella Savaria és Szombathely Város Fúvószenekara művészeti csoportok kapták.

A Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága 1957 augusztusában fogadta el a Művelődésügyi csoport javaslatát, hogy Szombathelyen fúvószenekar létesítését rendelje el. A zenekar létrehozása elsősorban id. Rózsa Ferenc érdeme. 2001 óta működnek egyesületi formában. Az Egyesület fő célja az amatőr fúvószenészek játéklehetőségének megteremtése, a fúvósszene népszerűsítése, a zenei kultúra ápolása. Céljaik eléréséért aktívan tevékenykednek, részt vesznek Szombathely városi ünnepségein, egyéb kulturális rendezvényeken és fesztiválokon, fúvószenekari találkozókon bel- és külföldön egyaránt. Repertoárjuk széles körű, játszanak komolyzenei átiratokat, egyházi műveket, filmzenéket, polkákat, keringőket, hagyományos fúvószenekari darabokat, könnyűzenei átiratokat, indulókat is. A zenekar tagjai között, a nagy öregek mellett, számos lelkes fiatalt is találunk, akik szabadidejüket áldozzák zenekaruk érdekében, példát mutatva ezzel hasonló korú társaiknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..