Továbbképzés a fúvószenekari munka fejlesztésére (Komárom)

fuvos-kurzus-6-768x576

2016. március 19-én, április 2-án, és 9-én, 3 alkalommal tartotta 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzését a MAFUMASZ, azaz a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolában. A Metronóm Kht. égisze alatt szervezett szakmai program nagy segítséget nyújtott az aktív karmesteri feladatokat ellátó kollégák számára.

Az első előadást Markovics Gábor a MAFUMASZ elnökségi tagja tartotta fúvószenekari alapismeretek témában. Az előadáson beszélt a fúvószenekarok struktúrájáról, a zenekarszervezés sajátosságairól és a repertoár ismeret fontosságáról.

A második előadást Horváth Adrián szintén a MAFUMASZ elnökségi tagja tartotta fúvószenekari hangszerelés témában. Előadása a fúvószenekari típusokról, az átírásról, hangszerelésről és az átdolgozás különbözőségeiről szólt, de érintette a fúvószenekari hangzás arányainak kialakítását és a hiányzó hangszerek pótlásának lehetőségeit.

Az utolsó előadást és zenekari gyakorlatot  Szabó Ferenc a MAFUMASZ elnöke tartotta vezényléstechnikai alapismeretek és alkalmazásuk fúvószenekarra témában. A gyakorlat célja a zenekari vezényléstechnika elsajátítása volt, amin a Pro Urbe díjas Egressy Fúvószenekar működött közre magas színvonalú játékával.

A kurzusra több magyarországi és szlovákiai városból is érkeztek résztvevők, akik az Egressy Fúvószenekart vezényelve tettek gyakorlati vizsgát, hogy számot adjanak felkészültségükről.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter